Tai Shan Harcművészeti Egyesület

Északi Imádkozó Sáska

kung-fu

Az Északi Imádkozó Sáska kung-fu iskola tagjainak száma Magyarországon mintegy 100 körüli.  Stilusunk a Hét Csillag Imádkozó Sáska irányzaton alapul, melynek stílusvezető nagymestere a hongkongi Lee Kam Wing.  Iskolánkban a Hét Csillag Imádkozó Sáska elemeit sajátíthatják el az érdeklődők, melyre jellemző az állatvilágban megfigyelhető harcoló sáskák kéztartása és a majmok lábtechnikája.  A sáska (mantis) stílus az 1600-as években alakult ki Kínában. Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ilyen hosszú időn át képes volt fennmaradni a változó harcművészeti stílusok között.

Az edzéseket szakképzett mesterek (sifu) tartják, ügyelve a tanítványok egészségének megőrzésére, állóképességük növelésére és technikai tudásuk alapos elmélyítésére.  Az edzéseket az évente megrendezett edzőtábor teszi színesebbé, ami az emlékezetes közös élményekkel hozzájárul az edzések során kialakult kellemes baráti légkör elmélyítéséhez is.

Az Imádkozó Sáska irányzat kialakulása
A Hét Csillag Imádkozó Sáska irányzat eredete
A Hét Csillag Imádkozó Sáska irányzat fejlődése és nagymesterei
A stílus magyarországi története
Stílusvezető nagymesterünk: Lee Kam Wing
Fényképes bemutató sifu Korponai Tamással es tanítványaival
Lee Kam Wing nagymester Magyarországon - 2001. VI. 10.
Fórum ÚJ!

Iskolánk szeptember elejétől szeretettel várja az érdeklődő fiatalokat (16 éves kortól), edzéseinket a Moszkva-térhez közeli Kosztolányi Dezső Gimnáziumban (Attila út 135.) tartjuk kedden és csütörtökön este 7 órától. A tanfolyam díja 4000 Ft/hó.
Érdeklődni sifu Korponai Tamásnál lehet a 0620-9439127-es telefonszámon.

A weboldalt keszitette: Mizera Ferenc
2002. május 15.